IV Rogaine Vilabou – 1ª prova Lliga Rogaining Series 2020 – 7 de març de 2020

NovetatsQuè és un Rogaine?Informació GeneralInformació tècnicaReglamentInscripcionsResultatsMultimèdia

11/3/2020 - Fotos

Aquí teniu el nostre album de fotos de la cursa:

Fotos

Ens veiem el 16 de maig a Montblanc per la segona proba de la Lliga Rogaining Series 2020!

7/3/2020 - Moltes gràcies

Aquí teniu els resultats:

resultats_finals

resultats_parcials

Gràcies a tots els que heu fet possible aquesta primera prova de les Rogaining Sèries 2020, des de l’Ajuntament de Vilanova d’Escornalbou a tots els voluntaris que han treballat incansablement per què passessiu un bon matí. Gràcies també als que heu vingut a córrer, caminar, buscar fites o espàrrecs.

Ens veiem el 16 de maig a Montblanc per la segona proba de la Lliga Rogaining Series 2020!

6/3/2020 - Consells de darrera hora

Sembla ser que la meteo de demà serà un pel més benigna del que s’ anunciava. S’espera un cel ennuvolat amb alguna ullada de sol. Temperatures de 10 a 15 graus al llarg del matí. Vent a la baixa a partir d’aquest vespre, però mantenint una força sostinguda d’ al voltant dels 20 als 25 km/h.
Recordeu que estem en ple procès de polinització de les coníferes, a més de la presencia abundant de bosses de processionaria en els pins, qüestio que hauran de gestionar els equips més agosarats que optin per estratègies de navagacio camp a través.
Finalment, seguiu les indicacions i recomanacions de l’organització en referència al material obligatori i adapteu la vostra vestimenta a la meteo i a les característiques de la prova…, com és habitual us aconsellem protegir braços i cames.
Desitgem que gaudiu del bosc i de les nostres muntanyes!

6/3/2020 - Llista d'inscrits

Podeu comprobar la vostra inscripció i el vostre numero de Sportident al enllaç següent:

Inscrits per equips

5/3/2020 - Descripcions de control

El traçat de l’Ignasi Miralles té 31 controls sumant 174 punts i serà gairebé imposible pasar per tots en 3 hores.

Hi haurà de fer l’estratègia en equip!

Adjuntem enllaços per les descripcions de control que podeu imprimir per utilitzar amb fundes portadescripcions. Les descripcions de control están impresos als mapes AMB codi i SENSE text.

Vilabou 2020 – Descripció controls amb text

Vilabou 2020 – Descripció controls

7/3/2020 - Inscripcions el mateix dia de la cursa

Tenim 148 inscrits, 54 equips i 14 corredors individuals.

El període d’inscripcions pel sistema d’inscripció FCOC ha finalitzat. Només s’admetran inscripcions el mateix dia de la cursa per a totes les categories, passant per la taula d’inscripcions a partir de les 8:30h i sempre depenent de la disponibilitat de mapes (30 unitats disponibles).

14/2/2020 - Mostra del mapa

13/2/2020 - Cartell IV Rogaine Vilabou
Nou edició – Cartels nous.

 

10/2/2020 - IV Rogaine Vilabou. 1ª prova Lliga Rogaining Series 2020
El Club Montsant organitza el quart Rogaine Vilabou. Enguany inaugurarà la nova lliga de rogaine populars de 3 hores de la provincia de Tarragona. Us esperem.

Què és un ROGAINE?

El rogaine és un esport de navegació que es realitza camp a través. Els participants han de desplaçar-se a peu amb l’objectiu d’aconseguir, en un temps determinat, la màxima puntuació possible. Els punts s’obtenen passant per uns controls ubicats en el terreny de competició i marcats en un mapa que serveix de referència per a trobar-los.

Es practica en equips de 2 a 5 persones, que han d’anar juntes durant tot el temps que es disputa la prova. Els equips poden ser masculins, femenins o mixtes, i poden participar en diferents categories segons l’edat dels components de l’equip.

Cada membre de l’equip disposa d’un mapa, generalment elaborat específicament per a la prova, on hi ha representat el terreny de competició. L’extensió d’aquest terreny depèn de les hores de durada de la prova, des de 6 fins a 24 hores (competicions oficials). Tal com s’ha apuntat anteriorment, en aquest mapa s’hi reparteixen una sèrie de controls valorats de 3 a 9 punts (el valor queda determinat pel primer dígit del codi del control) en funció de la dificultat física i/o tècnica per arribar-hi. Amb un exemple s’acabarà d’entendre correctament, la fita amb codi 31 suma 3 punts, la fita amb codi 46, suma 4, la 96 suma 9…

El mapa s’entrega als equips de 15min a 2h abans de la sortida, depenent de la durada de la cursa. En aquest temps els equips han de definir l’estratègia i l’elecció d’itinerari per tal de recollir el màxim número de punts en el temps establert.

El mapa ofereix múltiples eleccions d’itinerari, l’elecció estratègica final s’haurà de prendre tenint en compte les capacitats físiques i tècniques de l’equip. Per tant, estem parlant d’un esport on els participants poden adaptar la dificultat de la ruta a la seva edat, condicions físiques o habilitats tècniques.

 

7 de març de 2020 – Rogaine popular de 3h de durada

Vilanova d’Escornalbou (Baix Camp)

Programa general

Dissabte 7/3/2020

8:30h – Recepció de corredors

9:15h – Tancament recepció corredors

9:15h- Control del material obligatori

9:30h – Breafing

9:45h – Entrega de mapes

10:00h – Sortida

13:00h – Temps límit sense penalització

13:30h – Tancament de meta

13:45h – Entrega de premis

 

Serveis

 • Avituallament líquid i sòlid a l’arribada.
 • Premis per els 3 primers classificats de cada categoria.
 • Servei de WC i dutxes.
 • Guarda roba.
 • Parking (Avinguda Reus) a 350 m del Centre de Competició

Telèfon d’emergència durant la competició

681 369 495 (També estarà imprés al mapa)

Localització

Com arribar a Vilanova d’Escornalbou (Baix Camp).

Centre de Competició

Al Raval de la Font, Vilanova d’Escornalbou

Informació tècnica

7 de març de 2020 – Rogaine popular de 3h de durada

 

Director i traçador de cursa: Ignasi Miralles

Mapa: Vilanova d’Escornalbou
Escala: 1:20.000
Equidistància: 10 m
Cartògraf: Sebastián Ordóñez (2016), Eduard Vizcaya (ampliació 2018) i staff Montsant (revisió 2020)
Sportident: Nicolas Corgnet

 

Categories

La participació és per equips de 1 a 5 corredors.
HOpen: Equips masculins
DOpen: Equips femenins
XOpen: Equips mixtes
Familiar: Familiars amb algun component menor de 18 anys

Mireu els detalls a la pestanya Reglament.

Mapa i terreny

Mapa realitzat per les anteriors edicions del Rogaine Vilabou que inclou una part del mapa de la primera edició així com una part de la posterior ampliació que va permetre córrer el Campionat de Catalunya de Rogaine l’any 2018. Revisat el febrer del 2020.

Superfície cartografiada de 13km2.

Per als corredors d’orientació cal destacar que no és un mapa tant detallat com el que fan servir a les curses d’orientació a peu. Als mapes per a Rogaine es prioritza destacar la xarxa de camins i relleu per sobre de la vegetació predominant. És per això que el Rogaine s’apropa també als corredors de trail, ja que facilita la lectura i interpretació del mapa.

El terreny té desnivells moderats a forts, amb una amplia xarxa de camins i senderons. Està limitat al nord per una carretera. El terreny és una alternança de camps de cultiu, bosc mediterrani i en menor mesura, sol urbanitzat. La vegetació no està representada al mapa o ho estarà de forma somera. La vegetació predominant és mediterrània de pins amb sotabosc abundant, el que pot dificultar i fins i tot impossibilitar en moltes zones el sortir dels camins.

Notes del traçador

Es recomana portar les cames i els braços protegits. En cas de pluja el mateix dia o dies anteriors, hi ha zones de roques que rellisquen molt, aneu amb compte. Al terreny hi ha grans tallats, que estan assenyalats al mapa, aneu amb compte.

Respecteu les zones privades i els camps de cultiu conreats, si heu de passar, cal fer-ho pels límits dels camps.

Tan la carretera que limita el mapa per la zona nord com la que es troba cap al sud del mapa solen estar transitades els caps de setmana, per tant cal evitar passar-hi i extremar les precaucions en cas de fer-ho, recordant que la prioritat és dels vehicles. Els traçats estan fets per a que no s’hi hagi de passar.

A la zona dels controls s’ha treballat més la cartografia per no produir dubtes.

Descripció de controls:

pendent

Material obligatori

Mireu el material obligatori a la pestanya Reglament.

Avituallament en cursa:

Al mapa hi haurà dibuixades, amb un “got”, les fonts servibles i els punts d’aigua que la organització decideixi habilitar, per avituallar-se i omplir bidons i camelbaks.

No hi haurà avituallament sòlid.

 

Categories:

La participació és per equips de 1 a 5 corredors.

Els participants menors de 16 anys han de formar part d’equips que tinguin algun component major de 18 anys.

HOpen: Equips masculins
DOpen: Equips femenins
XOpen: Equips mixtes
Familiar: Familiars amb algun component menor de 18 anys

Tot i que no es recomana, es permet la participació de corredors de manera individual (equips d’1 integrant). Quedaran englobats en la categoria HO o DO, segons el cas, però no puntuaran per Rogaining Series 2020 -Lliga Rogaine d’Orientació Tarragona.

Cronometratge de la cursa:

El cronometratge de la prova es farà mitjançant el sistema Sportident. Cada component de l’equip haurà de portar una pinça SI fixada al canell amb un precinte facilitat per l’organització. En cas de ruptura del precinte o pèrdua de la pinça SI l’equip quedarà desqualificat.

 • La pinça SI no podrà ser retirada del precinte posat al canell fins després d’haver realitzat la descàrrega a la taula d’arribada, on un membre de l’organització tallarà el precinte.
 • Per obtenir la puntuació del control, que vindrà determinada pel valor del primer dígit del codi del control, tots els membres de l’equip han de validar el seu pas a les bases de control trobades. La persona competidora és l’únic responsable de validar correctament el seu pas per un control, mitjançant la comprovació del funcionament del dispositiu sonor i visual de la base.
 • En arribar a meta, cal esperar a l’últim component de l’equip per marcar el control d’arribada.
 • Cal assegurar-se que la pinça SI que es farà servir tindrà prou capacitat per a registrar tots els controls que l’equip pugui trobar el dia de la competició (capacitats SportIdent).
 • Si no es disposa de pinça SI hi ha la possibilitat de llogar-la en fer la inscripció.
 • En cas d’abandonament serà obligatori passar per la taula d’arribada i informar a l’organització, per així poder portar un control de tots els participants de la cursa.

Material obligatori:

Per corredor:

 • Bidó o bossa d’aigua amb un mínim de 1 litre d’aigua
 • Menjar i provisions d’emergència
 • Jaqueta impermeable, segons meteorologia
 • Manta tèrmica d’emergència
 • Xiulet (molt important per localitzar-vos en cas d’accident!)
 • Brúixola (per orientar-vos amb el mapa)
 • Xip Sportident (per marcar els controls)

Per equip:

 • Farmaciola*
 • Retolador permanent (recomanat per fer l’estratègia)
 • Telèfon mòbil amb el número de l’organització gravat

*Recomanacions per dur a la farmaciola: bena elàstica, betadine, steristeep, gasses, tape i 1 sobre de suero o sals.

Penalització per temps:

El temps límit de cursa és de 3 hores. Passat aquest temps, als equips que arribin a meta se’ls aplicarà la següent penalització en funció del temps transcorregut:

 • Fins 00:04:59 – 5 punts
 • De 00:05:00 a 00:09:59 – 10 punts
 • De 00:10:00 a 00:14:59 – 20 punts
 • De 00:15:00 a 00:19:59 – 30 punts
 • De 00:20:00 a 00:24:59 – 40 punts
 • De 00:25:00 a 00:29:59 – 50 punts
 • Més de 00:30:00 – desqualificació

INSCRIPCIONS a partir del 18 de febrer

A la pàgina web de la FCOC, apartat d’inscripcions, AQUÍ.

Només us podeu inscriure el mateix dia de la cursa al centre de competició durant la recepció de corredors.

Quotes 

Preu amb descompte abans del 4 de març a les 23:59h: 12 €.

Es podran fer inscripcions el mateix dia de la cursa fins a exhaurir existències de mapes. Aquestes inscripcions se’ls aplicarà recàrrec. Preu el mateix dia de la cursa 7/3/2020: 17 €.

Els socis Montsant tindran 5€ de descompte a retornar el dia de la cursa.

Els participants que no disposin del carnet FCOC ni llicència FEDO necessitaran pagar 1,5 € en concepte d’assegurança temporal.

El cronometratge de la cursa es farà amb el sistema Sportident, si no en teniu el podeu llogar, marcant al formulari d’inscripció aquest detall. El preu del lloguer seran 1,5 €.

 

Modalitat Fins divendres 04/03/2020 El dia de la cursa Llicència Temporal Lloguer Sportident*
Rogaine popular 3h
12€ 17€ 1,5€ 1,5€

* Es deixarà el DNI , que el recollireu a l’entrega del xip. En cas de pèrdua es cobrarà el preu total de compra (45€).

Repercussió dels anys anteriors:

Vídeo Canal Reus Tv

Web Canal Reus Tv

Fotografies

Fotos del terreny:


Organitza: 


Montsant Orientació Ajuntament Vilanova d'Escornalbou

Col.laboren: 

Federació de Curses d'Orientació de Catalunya