Cronica del Campionat de Catalunya d’ultrallarga distancia 2015

El Campionat de Catalunya Ultrallarga distància es va disputar sobre una zona de gairebé 8km2, l’altiplà de Rojals. El terreny calcari pedregós combinant amb àrees de gran alçada era idoni per aquesta modalitat. Els circuits eren físicament molt exigents amb 17.1 km de distancia lineal i 780 m de desnivell per la categoría Homes Senior. La categoría Dones Senior tenia per la seva part un circuit lineal de 11.2 km amb 560 metres de desnivell.

Pel que fa als Homes, la sortida en masa se la van prendre suament degut als quilometres que quedaven. La primera part del recorregut els portava a un un terreny tècnic i amb difícil progressió per tal de poder fer una primera dispersió. Va ser aquí on els germans Ràfols (COC) s’intercaviaren el lideratge de la prova. Dues tirades llargues més amb eleccions d’itinerari portaven a una zona amb fort desnivell però on els bosc es podia travessar més fàcilment. Aquí David Tarrés (COB) i Tommi Tolko (BO) pasaven a comandar la prova. Surtint d’aquest bucle Tommi agafaria el lideratge de la cursa, portant al següent perseguidor a 4′ de diferència. Entrava la part més agradable de córrer de la cursa, bosc blanc, desnivells suaus, diferents tècniques d’orientació fins arribar a la sorpresa final, un bucle que no era evident i que provocava la sorpresa d’alguns corredors, amb un canvi de mapa i pas per meta. Al final Tommi amb rampes va tenir que abandonar i Pau Llorens (COB) que el seguia a 5′ ja no va deixar escapar aquesta gran victoria. Van completar el podi els germans Ràfols, Biel 2n i Pol 3r (COC).

DSC08527-2Les dones amb un recorregut més curt, sortien també en masa cap a un terreny on la progressió tenia les seves dificultats, i en les dues primeres fites dos noies es van intercalar en el lideratge. Amb la primera tirada llarga cap a la zona del búcle va ser Annabel Valledor (BO) la que es posava davant, però abans de sortir del bucle Ona Ràfols (COC) ja la va adelantar i no va deixar el lideratge fins al final, guanyant el Campionat amb 20′ de diferència sobre la segona classificada. Laura Serra (COB) i Ludmila Fuster (GO-Xtrem) la van acompanyar en el podi.

Mapes DSenior

Traçat innovador: segon bucle de dispersió de la categoria Dones Sènior

Pel que fa de les altres categories, va ser una cursa de llarga distància, si bé les categories H/D21A i H/D35 s’allargaban fins a un 50% respecte a la seva durada habitual. Les categories oficials com les de promoció van disfrutar de circuits perfectament ajustats per cada categoría. Van transitar per les zones mes boniques del mapa : relleus suaus, bosc blanc amb poc sotabosc, encara que pedregós. Per la majoria dels corredors es necesitava una lectura del mapa exigent per l’ escala a 1/15000.

Publicat a Copa Catalana, Copa Tarragona.